iSystem toimituksia

iSystem Kulunhallinta HALTIKin työmaalla Rovaniemellä (2010-2011)

Hallinnon tietotekniikkakeskus HALTIKin uudet toimitilat rakennetaan Rovaniemen Pöyliövaaraan nousevaan uuteen suureen viisikerroksiseen toimitaloon. Tietotekniikkakeskuksen palveluita käyttävät esimerkiksi Poliisi, Rajavartiolaitos ja Tulli. Haltikin toimitila on turvaluokiteltu hanke joten kaikkien hankkeeseen osallistuvien työntekijöiden taustat selvitetään.

Urakoitsijana toimiva Skanska vuokrasi Ramirentilta iSystem Mobilgate henkilöportin, jonka kulunhallintaa ohjataan iSystemillä. Portin käyttöönotto oli nopeaa ja helppoa, vain virtapistoke kiinni ja valvonta toimimaan.

Työmaaportilla toimivat sähköiset kulkuluvat myöntää Haltik. Langattomalla yhteydellä toimiva Netbox välittää kulkutiedot portilta iSystem-taustajärjestelmään, josta ne ovat nettiyhteyden kautta tarkasteltavissa.

Kulunhallintajärjestelmän teknisestä toimivuudesta vastaa Spectron Oy. Talven arktiset olosuhteet, kova pakkanen, lumisade ja myrskyt, asettivat järjestelmän kovaan testiin. Laitteet ja järjestelmä toimivat rankoista olosuhteista huolimatta hyvin.